Peći

 

Cjelovit sustav za grijanje kuće

Multifuoco System® može postati idealan sustav zagrijavanja cijelog vašeg doma zahvaljujući jedinstvenom sustavu kanaliziranja raka. On omogućava vođenje toplog zraka i do udaljenih prostorija ili prostorija na drugoj etaži, pri čemu možete biti sigurni da ćete postići jednak komfor kao i u prostoriji u kojoj se nalazi peć. Sustav kanaliziranja omogućava vođenje zraka do udaljenosti od 16 metara kod uređaja na pelete ili 10 metara kod uređaja na drva preko izoliranih fleksibilnih cijevi koje se lako ugrađuju i imaju malen promjer (75mm). Zagrijeni zrak upuhuje se na razini poda preko odgovarajućih rešetki koje omogućavaju regulaciju protoka.


Ekskluzivna tehnologija

Kaminska ložošta Piazzetta vrlo su učinkovita i omogućavaju postizanje jedinstvene atmosfere plamena, zahtijevaju malo održavanja i nude prednosti koje čine razliku. Ekskluzivni sustavi MULTIFUOCO SYSTEM® i MULTIFUOCO SYSTEM PLUS na većini modela omogućavaju ravnomjerno zagrijavanje jedne ili više prostorija za postizanje potpunog komfora.

 

 

 

1. Dovod zraka izvana
2.
Ulaz zraka iz prostorije
3.
Ulaz zraka u izmjenjivač
4.
MULTIFUOCO SYSTEM® ili MULTIFUOCO SYSTEM PLUS
5.
Kanaliziranjetoplog zraka
6.
Prednji izlaz toplog zraka

 

Ekskluzivna tehnologija peći na pelete i peći na drva

Multifuoco system® je ekskluzivno tehnološko rješenje koje nudi idealan komfor i konstantnu temperaturu. To je jedinstven sustav prisilne ventilacije kojeg su razvili i patentirali stručnjaci odjela za istraživanje i razvoj tvrtke Piazzetta, a znanstveno ispitali istraživači Instituta za primjenjenu fiziku Sveučilišta u Padovi. Multifuoco System ®omogućava ravnomjern zagrijavanje jedne ili više prostorija, od poda do stropa.

Komfor i dobar osjećaj uz Multifuoco System ®

Za razliku od tradicionalnih sustava, kod kojih se topli zrak prirodno uzdiže i zadržava na visini, a hladan zrak ostaje u razini poda, Multifuoco System ®pokreće cirkulaciju toplog zraka odozgo prema dolje, čime se izbjegava nakupljanje toplog zraka uz strop.Ovaj inovativan sustav omogućuje zagrijavanje zraka koji ulazi odozgo u kontaktu sa zagrijanim stijenkama i zatim izlazi kroz otvore na donjoj strani. Na ovaj način proizvedena toplina ravnomjerno se raspoređuje kroz cijeli prostor.

Sustav kanaliziranja zraka do 16 metara

Multifuoco System ® može postati idealan sustav za zagrijavanje cijelog vašeg doma zahvaljujući jedinstvenom sustavu kanaliziranja zraka. On omogućava vođenje toplog zraka i do udaljenih prostorija ili prostorija na drugoj etaži, pri čemu možete biti sigurni da ćete postići jednak komfor kao i u prostoriji u kojoj se nalazi peć. Sustav kanaliziranja omogućava vođenje zraka do udaljenosti od 16 metara kod uređaja na pelete ili 10 metara kod uređaja na drva.
Pravi komfor u cijeloj kući.

Multifuoco System Plus je sljedeći korak u tehničkom razvoju jedinstvenog sustava prisline ventilacije Multifuoco System predviđen za peći na drva. Radom cijelog sustava prisline ventilacijekonstantno upravlja elektronička matična ploča koja je povezana s inovativnim daljinskim upravljačem s LCD pokazivačem.Maksimalna flekisbilnost rukovanja i upravljanja

Elektronička kontrolna jedinica omogućava odabir između tri načina rada peći.

AUTOMATSKO UPRAVLJANJE: automatsko pokretanje i zaustavljanje ventilatoranatemelju precizno podešene granične temperature peći.

UPRAVLJANJE COMFORT: Kad temperatura prostorije postigne vrijednost podešenu pomoću daljinskog upravljača, možete odabrati hoće li se ventilator zaustaviti sve do ponovnog pada temperature ili će nastaviti rad uz automatsko moduliranje razine snage.

RUČNO UPRAVLJANJE: Pokretanje vrši korisnik. Nakon postizanja točne granične temperature peći, ventilator automatski prelazi na automatski način rada. Ako se utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti za promjenu načina rada, sustav se zaustavlja kako bi se spriječilo dovođenje nedovoljno zagrijanog zraka u prostor.


Daljinski upravljač je opremljen vrlo preciznom NTC (Negative Temperature Coefficient) sondom za učinkovito i stalno praćenje temperature prostorije.